naar Homepagina
  1. De strijdtonelen van de Formule 1

De strijdtonelen van de Formule 1

Dit zijn vier circuits die je als echte Formule 1-fan bezocht moet hebben. Hieronder lees je meteen wat ze zo bijzonder maakt!

Spa Francorchamps - België
Locatie Belgische Ardennen / 60 km van Luik
Lengte 7 kilometer
Bijzonderheid De beruchte steile Raidillon-bocht en bekend vanwege de ‘thuisraces’ van de Nederlandse coureur. Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld.
Ligging

Het is een modern, maar tegelijkertijd authentiek racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap van de Belgische Ardennen volgt.


Hungaroring - Hongarije
Locatie Mogyoród / 23 km van Boedapest
Lengte 4,4 kilometer
Bijzonderheid Het circuit heeft een belangrijke plek in de Nederlandse Formule 1 geschiedenis. In 1994 eindigde hier voor het eerst  een Nederlander op het podium in de F1. De Hungaroring biedt plaats aan 70.000 toeschouwers.
Ligging Het circuit is gelegen bij de stad Mogyoród, een plaats in het Hongaarse comitaat Pes. De hoofdstad Boedapest ligt op iets meer dan 20 kilometer afstand.

Red Bull Ring Spielberg - Oostenrijk
Locatie Spielberg bei Knittelfeld / Oostenrijkse Alpen 
Lengte 4,3 kilometer
Bijzonderheid Eén van de kortste en snelste circuits uit de Formule 1 , met hoogteverschillen tot wel 65 meter!
Ligging Dit circuit bevindt zich in de gemeente Spielberg bei Knittelfeld. Rondom tref je panoramische uitzichten en een mooi bergachtig landschap. Dat maakt het circuit populair bij Formule 1-liefhebbers die naast de races ook van de natuur willen genieten.

Barcelona-Catalunya - Spanje  
Locatie Montmeló in Catalonië / 32 kilometer van Barcelona 
Lengte 4,6 kilometer
Bijzonderheid Wordt door veel coureurs gebruikt als testcircuit en de Nederlandse coureur werd hier in 2016 de eerste Nederlandse én jongste winnaar in de historie van de Formule 1.
Ligging Het circuit is gelegen in het dorp Montmeló, in Catalonië. Toeschouwers genieten van een prachtig uitzicht op de Pyreneeën, die zo’n 160 kilometer verderop liggen. Daarnaast bevindt het circuit zich op steenworp afstand van Barcelona en de Middellandse Zee.

Formule 1-actie van dichtbij
Het geluid van ronkende motoren, de geur van verbrand rubber en de aanblik van prachtige bolides: een Grand Prix live bijwonen is een onvergetelijke ervaring!
Wil je op de hoogte blijven van de arrangementen naar één van de bovenstaande Grand Prixs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
03:09:11 | 0,08 | zooversportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch