Verzekeringen

Verzekeringen
Voorafgaand aan en tijdens jouw reis kunnen er zich gebeurtenissen voordoen die zonder een verzekering vervelende financiële gevolgen kunnen hebben. Neem het zekere voor het onzekere en regel van tevoren een goede reis- en ongevallenverzekering. Al vanaf enkele euro’s per dag ben je prima verzekerd. Schade die door een reisverzekering kan worden gedekt, kun je nooit op Zoover Sports & Events verhalen. Een reden te meer dus om een goede verzekering af te sluiten! Verder willen wij je wijzen op de mogelijkheid een annuleringsverzekering af te sluiten. Indien je om dringende redenen de reis moet annuleren, kunnen de kosten oplopen tot 100% van de reissom. Deze kosten kunnen door de annuleringsverzekering geheel worden gedekt. Onze medewerkers kunnen je hierover inlichten.

Europeesche Verzekeringen
Mocht je nog geen reis- en annuleringsverzekering hebben afgesloten dan biedt Zoover Sports & Events je de mogelijkheid om een kortlopende reis- en annuleringsverzekering voor je af te sluiten bij de Europeesche Verzekeringen. Dit is de grootste reisverzekeraar van Nederland en deze staat garant voor een perfecte reis- en of annuleringsverzekering.

Kortlopende Reisverzekering
Jouw vakantie prima verzekerd van begin tot eind
wereldwijde hulp, 24 uur per dag
* snelle afhandeling van bagageschade
* geen eigen risico bij geneeskundige kosten
* twee jaar nieuwwaardevergoeding voor bagage bij Optimaal

Doorlopende Verzekering voor reizen (Reis en Annulering)
Ga je vaker per jaar op vakantie of weekendjes weg? Dan heb je met de doorlopende reisverzekering meteen al jouw trips verzekerd. Je kunt jouw Doorlopende Verzekering voor Reizen zelf samenstellen. Je mag bijvoorbeeld zelf bepalen of je alleen een reisverzekering, een annuleringsverzekering of een combinatie daarvan wilt. Daarnaast kun je kiezen uit de varianten Basis, Comfort en Optimaal. Hiermee bepaal je zelf hoe goed je verzekerd bent. Tot slot kun je jouw verzekering uitbreiden met diverse dekkingen, zodat deze volledig aansluit op jouw reizen. En ben je het hele jaar door verzekerd. Ideaal, als je meerdere keren op reis gaat!
De voorwaarden van de van de Europeesche annuleringsverzekering kun je terugvinden als je klikt op de volgende link:
https://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-annuleringsverzekering
De voorwaarden van de van de Europeesche reisverzekering kun je terugvinden als je klikt op de volgende link:
https://www.europeesche.nl/verzekering/kortlopende-reisverzekering
 

Europa/werelddekking 
Voor alle Europese landen en niet-Europese landen aan de Middellandse Zee (Tunesië, Marokko en Egypte) heb je een reisverzekering met Europadekking nodig.

Premielimit op de annuleringsverzekering
Wij willen je erop wijzen dat vanaf 1 oktober 2018 een nieuwe regeling geldig is.

Indien je geboekte reis korter dan 3 maanden duurt dan mag de maximale premie (excl. assurantiebelasting en poliskosten) niet hoger zijn dan €200,- per persoon. Hierdoor is het maximaal te verzekeren bedrag €3635,- per persoon. Komt jouw reissom boven dit bedrag uit? Dan ben je onderverzekerd. In het geval dat je bent onderverzekerd heb je bij annulering bij een verzekerde gebeurtenis, bij uitkering slechts recht op een gedeelte van de reissom.


Tips bij beschadiging, verlies of diefstal
Bij beschadiging, verlies of diefstal van bagage:
-laat bij vermissing/beschadiging tijdens (openbaar)vervoer een schriftelijke verklaring (P.I.R. Property Irregularity Report) opmaken door de vervoerder en in andere gevallen door de reis-/hotelleiding.
-doe bij verlies of diefstal ook altijd aangifte bij de plaatselijke politie en vraag om een schriftelijk bewijs.
-bewaar beschadigde artikelen tot na de schadeafwikkeling.

In de verzekeringsvoorwaarden worden eisen aan jouw voorzichtigheid gesteld, zoals:
-vervoer geld, kostbaarheden en reisdocumenten als handbagage (doe dit ook met jouw medicijnen).
-laat nooit geld, kostbaarheden en reisdocumenten onbeheerd achter, bijvoorbeeld op het strand tijdens het zwemmen in zee.
-laat in principe geen bagage in een vervoermiddel achter. Neem handzaam in koffers en tassen verpakte bagage altijd mee naar het logiesverblijf, zélfs bij een enkele overnachting.
-diefstal van geld en reisdocumenten uit een vervoermiddel is niet gedekt.

Wat te doen bij problemen op reis
Je dient, o.a. voor toestemming tot het maken van extra kosten, in ieder geval direct telefonisch contact op te nemen met SOS International in Amsterdam (+31-206515777), zoals bij:
-ongeval, ernstige ziekte of ziekenhuisopname.
-noodgedwongen eerdere terugkeer naar huis.
-uitval van het privé-vervoermiddel.
Houd je reisverzekeringspolis bij de hand en noteer vooraf plaatsnaam en telefoonnummer waarop je te bereiken bent, als je SOS International belt. Jouw factuurnummer is tevens polisnummer indien de reisverzekering, bedragen en reisduur staan vermeld.

Wat te doen om eventuele schade te claimen op de annuleringsverzekering
Je dient contact op te nemen met Zoover Sports & Events op 085 - 08 68 300 of via de mail info@zooversportsevents.nl. Je ontvangt van Zoover Sports & Events een schadeformulier. Vul het formulier in, zet je handtekening eronder en stuur het naar de Europeesche Verzekeringen. Tip: Voeg originele nota’s, garantiebewijzen, verklaringen en andere bewijzen bij. Hoe vollediger je de schade omschrijft en bewijzen verstrekt, des te sneller kan een schade vaak worden afgehandeld.

Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
01:58:50 | 0,1 | zooversportsevents | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch