naar Homepagina
  1. De mooiste F1 documentaires op een rijtje

De mooiste F1 documentaires op een rijtje

Online zijn er tal van documentaires te vinden over de koningsklasse in de autosport. Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet! Te beginnen met Senna: deze bekroonde documentaire over Ayrton Senna van regisseur Asif Kapadia moet iedere autoliefhebber wel gezien hebben. Zelfs als je weinig tot niets met Formule 1 hebt, is Senna een aanrader om te kijken. Benieuwd naar onze andere aanraders? Je vindt ze hier, inclusief trailers!

     1. Senna
Ayrton Senna reed slechts tien seizoenen in de Formule 1, maar wist in die tijd liefst driemaal het wereldkampioenschap op zijn naam te schrijven. Op 1 mei 1994 verongelukte de legendarische coureur nadat zijn wagen weigerde bij het insturen van een razendsnelle linkerbocht op het circuit van Imola. Ayrton Senna wordt na zijn dood door velen nog steeds als de allerbeste Formule 1 coureur ooit gezien. In deze documentaire wordt op een simplistische manier de racejaren van de coureur getoond. Het is een viering van de vurige Senna.


     
     2. Williams
Williams gaat over één van de meest bekende racefamilies ter wereld, maar hun weg naar de top was geen rechte lijn naar de finish. Deze documentaire brengt de opkomst in kaart van het beroemde race-imperium van Sir Frank Williams en de vreselijke crash die de toekomst ervan bijna stopzette.


     
     3. Rush 

Oké, dit is dan geen documentaire, maar zeker een spraakmakende film! Niki Lauda en James Hunt waren kemphanen, contrasterende concurrenten in het racecircuit, maar beslist geen kameraden. Over de vete tussen de legendarische coureurs uit de jaren '70 is een speelfilm gemaakt: Rush. Niki Lauda: 'We hadden respect voor elkaar, maar zijn nooit vrienden geworden. Toch mis ik James.' Bijna alles wat de kijker in de film te zien krijgt, berust op waarheid. Zoals de keiharde opmerking van James Hunt toen hij Niki Lauda voor het eerst na diens bijna fatale ongeluk in 1976 op de Nürburgring weer in levende lijve ontmoette. Na een blik te hebben geworpen op het zwaar gehavende gezicht van Lauda, zei Hunt: 'Je bent de enige die er na zo'n ongeluk beter uitziet dan voorheen.'  


     
     4. Ferrari: Race to immortality

Weet je wat de jaren '50 voor de autosport (en vooral het team van Ferrari) betekende? De jaren '50 zijn de geschiedenisboeken ingegaan als het meest dodelijke decennium in de autosport. De documentaire Ferrari: Race to Immortality volgt de triomfen en tragedies van de meest iconische coureurs van Ferrari in "een tijdperk waarin het doordeweeks la dolce vita was en in het weekend kop-of-munt of ze het weekend zouden overleven."     5. Life on the limit
Lewis Hamilton, Jenson Button, Sebastian Vettel, Michael Schumacher, Niki Lauda, Sir Jackie Stewart, Jacky Ickx, Sid Watkins, Emerson Fittipaldi, Bernie Ecclestone... zomaar wat helden die voorbij komen in deze weergaloze documentaire over de wereld van de Formule 1. Van het prille begin, toen roekeloze coureurs in overhemd instapten en hun vriendinnen de stopwatch hanteerden, tot de introductie van brandbestendige pakken en miljoenencontracten.


     
     6. Grand Prix Driver

McLaren is één van de oudste teams in de Formule 1 en won twaalf keer het wereldkampioenschap voor coureurs. In totaal stond er 182 keer een McLaren-coureur op de hoogste trede van het podium na een race in de Formule 1. De laatste keer was echter in 2012. Door een samenwerking aan te gaan met Honda had McLaren het vertrouwen om oude tijden te laten herleven, maar het liep anders. Tijdens het afgelopen seizoen van 2017 waren de camera’s er getuigen van dat de ambities van Honda en McLaren niet waargemaakt konden worden. Coureurs Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso worden van dichtbij gevolgd tijdens dit moeizame seizoen.Veel kijkplezier gewenst!
 
Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
14:09:19 | 0,07 | zooversportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch