naar Homepagina
  1. WK Vrouwenvolleybal 2022

WK Vrouwenvolleybal 2022

In 2022 mag Nederland samen met Polen voor de allereerste keer het Wereld Kampioenschap Volleybal voor vrouwen organiseren. Voor Nederlandse volleybalfans dé uitgelezen kans om het Oranjeteam van dichtbij in actie te zien! Op deze pagina vind je alvast alle informatie over dit spannende evenement. 

Evenement van wereldklasse
Na een lange en spannende bidprocedure werd op zaterdag 12 januari 2019 tijdens een groot volleybalgala in Polen bekend gemaakt dat het WK volleybal voor vrouwen in 2022 in Nederland en Polen zal plaatsvinden. FIVB (wereldvolleybalbond) president Ary Graça sprak tijdens de bekendmaking lovende woorden over zowel Nederland als Polen: “Nederland en Polen staan bekend om hun liefde voor sport en hun vermogen om evenementen van wereldklasse te organiseren.” Het is de allereerste keer in de geschiedenis dat Nederland het WK volleybal mag organiseren. De belangrijkste – en waarschijnlijk dus ook de spannendste – wedstrijden worden allemaal in Nederland gespeeld, net zoals alle wedstrijden van Oranje. 

Opzet in festivalvorm
De Nevobo wil voor de opzet van het WK in 2022 voortborduren op het succes van eerdere volleybalevenementen die in Nederland werden georganiseerd. Net als bij het WK Beachvolleybal dat in 2015 in Nederland plaatsvond, zal het evenement als een festival opgezet worden en komt de focus op de fans te liggen. Buiten de wedstrijden om zal er van alles georganiseerd worden om de fans erbij te betrekken. Zo is er aandacht voor eten en drinken, zijn er verschillende side-events en wil de Nevobo diverse activaties bedenken. “Alles om de fans erbij te betrekken”, aldus Nevobo voorzitter Peter Sprenger. Daarnaast wil de Nevobo de gehele Nederlandse sportwereld in 2022 bij het WK betrekken.

Bijzondere positie GelreDome
Het WK Volleybal voor vrouwen duurt ruim drie weken, waarvan de complete eerste fase in Gelderland zal plaatsvinden. De hoofdlocatie is het GelreDome in Arnhem. In het vervolg van het toernooi zullen ook Rotterdam Ahoy en Omnisport Apeldoorn aangedaan worden. In de tweede en derde fase van het WK worden er ook wedstrijden in Polen en mogelijk nog een of meerdere andere Europesen landen gespeeld. Het GelreDome krijgt tijdens het WK een bijzondere positie toegewezen en mag zowel de openingswedstrijd als de eindfinale organiseren. De droom van de Nevobo en sportmarketingbureau TIG Sports, met wie de volleybalbond het WK organiseert, is om het GelreDome in het finaleweekend helemaal vol te krijgen. Het voetbalstadion van Vitesse biedt plaats aan maximaal 30.000 toeschouwers. Ook de rest van de provincie Gelderland zal bij het sportevenement betrokken worden, want de 24 deelnemende landen worden in de eerste fase van het toernooi in 24 Gelderse gemeenten ondergebracht. Bron: De Gelderlander, Volleybal.nl, Omnisport Apeldoorn, SportNext, NOS, Nu.nl.

Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
02:56:51 | 0,62 | zooversportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch