naar Homepagina
  1. Speelsteden Europees eindtoernooi

Speelsteden Europees eindtoernooi

Op 11 juni 2021 is het zo ver: het Europees eindtoernooi voetbal! Tijdens deze editie wordt het 60-jarige jubleum gevierd, waardoor het eindtoernooi een unieke opzet heeft gekregen. Daarom zijn er zoals gewoonlijk niet één of twee gastlanden, maar wordt het toernooi in twaalf verschillende landen gespeeld. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten over de speelsteden voor het Europees eindtoernooi in 2021.

Speelsteden
Vanwege het 60-jarige jublieum wordt namelijk extra feestelijk uitgepakt en mag heel Europa meegenieten van het voetbalfeest. Daarom wordt het eindtoernooi door maar liefst 12 verschillende landen georganiseerd! De speelsteden zijn verspreid over heel Europa. Ook de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam is uitgekozen en mag drie groepswedstrijden én een achtste finale organiseren. Een mooie kans om dit bijzonde eindtoernooi van dichtbij mee te maken!

Heb je altijd al eens een spannende wedstrijd van het Nederlands elftal willen meemaken? Pak dan in 2021 je kans als Oranje in het de Johan Cruijff ArenA speelt! In de onderstaande video worden alle oorspronkelijke speelsteden en stadions voor het Europees eindtoernooi in 2020 toegelicht. Naar alle waarschijnlijkheid blijven deze steden ook de speelsteden voor het eindtoernooi in 2021. Scroll naar beneden voor een toelichting per stadion.

 

Stadion Parken in Kopenhagen, Denemarken
In deze thuishaven van FC Kopenhagen worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Hamden Park in Glasgow, Schotland
In deze thuishaven van de Schotse Nationale ploeg worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

Aviva Stadium in Dublin, Ierland
Dit stadion is in 2010 gebouwd en is zowel de thuishaven van de Ierse nationale voetbalploeg als het nationale rugbyteam. Ook hier worden in 2021 drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

Arena Nationala in Boekarest, Roemenië
Ook dit stadion is redelijk nieuw (2011) en biedt plaats aan 55.600 toeschouwers. Er worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

Ferenc Puskasstadion in Boedapest, Hongarije
Dit stadion is vernoemd naar de Hongaarse voetballegende Ferenc Puskas en wordt speciaal gebouwd voor het Europees eindtoernooi in 2021. Ook hier worden drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld. 

San Mamés in Bilbao, Spanje
In plaats van Camp Nou of Bernabeu koos de Spaanse bond voor het kleinere maar gloednieuwe stadion van Athletic Club Bilbao. Ook hier staan drie groepwedstrijden en een achtste finale op het programma. 

Johan Cruijff ArenA in Amsterdam, Nederland
In onze eigen hoofdstad Amsterdam, in de thuishaven van Ajax, worden eveneens drie groepswedstrijden en een achtste finale gespeeld.

Krestovskistadion in Sint-Petersburg, Rusland
Dit in 2017 geopende stadion staat op het eiland Krestovski bij Sint-Petersburg en werd speciaal gebouwd voor het WK 2018 in Rusland. Tijdens het Europees eindtoernooi in 2021 zullen hier drie groepswedstrijden en een kwartfinale worden gespeeld. 

Stadio Olimpico in Rome, Italië
Dit is de thuishaven van AS Roma én Lazio Roma en biedt plaats aan meer dan 70.000 toeschouwers. Ook hier vinden drie groepswedstrijden en een kwartfinale plaats. Leuk detail: hier wordt ook de openingswedstrijd van het Europees eindtoernooi in 2021 gespeeld! 

Allianz Arena in München, Duitsland
Bekend terrein voor Arjen Robben; de Allianz Arena is de thuishaven van Bayern München. Dit Duitse stadion heeft ruimte voor meer dan 75.000 toeschouwers en organiseert tijdens het Europees eindtoernooi drie groepswedstrijden en een kwartfinale. 
 
Olympisch Stadion in Bakoe, Azerbeidzjan
Dit spiksplinternieuwe stadion in Bakoe beschikt over ruim 70.000 plaatsen en organiseert tijdens het Europees eindtoernooi ook drie groepswedstrijden en een kwartfinale. 

Wembley Stadium in Londen, Engeland
Het Wembley stadion in Londen speelt de belangrijkste rol tijdens het Europees eindtoernooi. Dit stadion heeft een capaciteit van maar liefst 90.000 toeschouwers. Naast drie groepswedstrijden en een achtste finale worden hier ook de halve finales én de grote finale gespeeld. 

Bron: EK2020-Voetbal, AD, Dagblad van het Noorden.

 

Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
01:59:50 | 0,06 | zooversportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch