naar Homepagina
  1. Raad mee! Over welke Oranjeleeuwin hebben we het hier?

Raad mee! Over welke Oranjeleeuwin hebben we het hier?

Ze schreef op vijftienjarige leeftijd geschiedenis als jongste debutante in de landelijke eredivisie en sloot haar debuutseizoen meteen af als clubtopscorer. Ze speelde 74 interlands met het Nederlands vrouwenelftal, waarin ze maar liefst 57 keer scoorde. Ze werd vergeleken met Johan Cruijff en Lionel Messi en staat ook wel bekend als de ‘goalmachine van Oranje’… Maar over wie gaat het hier? 

Jongste speelster ooit in de Eredivisie 
Deze in 1996 geboren Oranjeleeuwin groeide op in de Drentse stad Hoogeveen, waar ze lange tijd tussen de jongens voetbalde. In 2011 maakte ze de overstap naar sc Heerenveen, waar ze op vijftienjarige leeftijd als jongste speelster ooit debuteerde in de Eredivisie. Met 10 doelpunten in 17 wedstrijden maakte ze direct een verpletterende indruk en kon ze haar debuutseizoen afsluiten als clubtopscorer. Ook in de seizoenen daarop presteerde ze uitstekend bij sc Heerenveen en dat bleef ook in het buitenland niet onopgemerkt. Het duurde dan ook niet lang voordat ze op het verlanglijstje stond van Europese topclubs als Olympique Lyonnais, Paris Saint-Germain en Bayern München. Op zeventienjarige leeftijd tekende ze bij de laatste club een contract voor drie jaar, waarmee haar succesvolle buitenlandse carriere van start ging. In diezelfde periode maakte ze ook haar debuut in Oranje.

Goalmachine 
Tegenwoordig speelt deze talentvolle spits bij het Engelse Arsenal, waar ze in het huidige seizoen al 16 keer wist te scoren. Hiermee werd ze topscorer in de Britse eredivisie van het vrouwenvoetbal! Maar deze dame staat niet alleen bekend als goalmachine, maar ook om haar snelheid en doelgerichte speelwijze. Ze houdt niet van verdedigend countervoetbal, maar speelt het liefst aanvallend en kan het best uit de voeten met snelle ballen vanaf de zijkant. Hierbij laat ze zich als spits het liefst af en toe inzakken, om zo ruimtes te creëren voor anderen. Haar ideale doelpunt volgens haarzelf? Een flankspeler die buitenom gaat en een voorzet geeft. Hoe die bal er dan ingaat maakt niet uit; als ie er maar in gaat!

Niet onder stoelen of banken  
Deze topvoetbalster maakt zich buiten het veld ook sterk voor vrouwenvoetbal en wil andere meiden graag inspireren. Daarom schreef ze een boek over haar eigen carrière, waarin ze tips en trucs geeft en van alles vertelt over trainingsvormen en tactiek. De Oranjeleeuwin heeft een sterke mening en steekt deze niet onder stoelen of banken. Toch kreeg ze in haar strijd om het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen niet alleen maar positief commentaar. Toen ze eens een oproep deed aan de KNVB om de vergoedingen voor de Oranjevrouwen gelijk te trekken met mannelijke internationals, kreeg ze het bijvoorbeeld al eens aan de stok met Johan Derksen. Maar of deze nuchtere Drentse zich iets aantrekt van de mening van deze voetbalanalist, valt te betwijfelen… 

Denk jij te weten over welke Oranjeleeuwin we het hebben? Laat hier je reactie achter of lees meer over de OranjeLeeuwinnen! 

Bron: Voetbalprimeur, RTV Drenthe, de Volkskrant.

 

Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
13:35:07 | 0,07 | zooversportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch