naar Homepagina
  1. Alles wat je moet weten over het Olympisch vuur van Tokyo 2020

Alles wat je moet weten over het Olympisch vuur van Tokyo 2020

In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo zijn er al veel bijzondere momenten geweest. Zo werden het logo, de mascottes en het design van de medailles al bekend gemaakt. Vandaag is er opnieuw een bijzonder moment: de Olympische Vlam wordt ontstoken in het eeuwenoude Olympia. 

Op 12 maart 2020, werd het vuur ontstoken in de Tempel van Hera in Olympia. Eeuwen geleden werden hier de oorspronkelijke Olympische Spelen gehouden. De ceremonie is een traditie waarbij elf vrouwen gekleed in historische jurken de vlam aansteken door het licht van de zon. Dit gebeurt door de fakkel in een kom te houden waardoor de zon de vlam kan ontsteken. Hieronder zie je hoe de vlam ontstoken wordt tijdens de ceremonie voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro van 2016.

 

Na de ceremonie reist de vlam samen met een aantal Japanse oud-sporters door Griekenland naar Athene . Hier wordt hij overgedragen aan een vertegenwoordiger van Tokyo 2020 tijdens de Handover Ceremony. Na deze ceremonie wordt de vlam naar Japan gebracht.

De vlam als symbool
Op 20 maart is de vlam aangekomen in de Japanse provincie Miyagi. Na aankomst staat het vuur een paar dagen symbool als de Vlam van Herstel (Flame of Recovery) voor de getroffen gebieden van de grote aardbeving in Japan. Op 26 maart is de vlam aangekomen in Fukushima. Hier begon de officiële reis van de Olympische Fakkel. Het thema van de reis is 'Hope Lights Our Way', oftewel: Hoop Verlicht Onze Weg en draait om het ondersteunen, accepteren en aanmoedigen van de mensen om je heen. Het Olympisch Vuur symboliseert de opkomst van een nieuwe eeuw waarin hoop onze weg naar de toekomst verlicht. 

De vlam op reis
Het vuur wordt door alle 47 provincies van Japan gedragen door zogenaamde fakkeldragers. De fakkel zal langs allerlei verschillende culturele bezienswaardigheden reizen om een goed beeld te geven van het gastland Japan. In onderstaande video worden alle provincies uitgelicht. 

 

De reis van de Olympische Fakkel eindigt in het Olympisch Stadion in Tokyo. Hier zal tijdens de openingsceremonie van de Olympische Spelen het vuur worden aangestoken. Omdat in de baai van Tokyo ook veel wedstrijden gespeeld zullen worden, zal ook hier het Olympisch Vuur branden. 

Het Olympisch Vuur is dus niet zomaar een vuur; het zal symbool staan voor Japan tijdens de Olympische Spelen. Wij kijken er nu al naar uit om het vuur te zien branden! Wil jij er ook bij zijn? Bekijk hier het actuele aanbod!

Bron: AD, Tokyo2020
Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
13:28:24 | 0,08 | zooversportsevents | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch