naar Homepagina
  1. 7X De leukste wijken in Tokyo

7X De leukste wijken in Tokyo

De Olympische Spelen komen snel dichterbij. Wij kunnen niet wachten om de topsporters in actie te zien tijdens het grootste sportevenement ter wereld. Naast de spectaculaire wedstrijden, is er nog veel meer in Tokyo te zien. Denk aan de vele verschillende wijken met leuke bezienswaardigheden. Ga jij naar Tokyo2020 en ben je benieuwd welke wijken je echt moet bezoeken? Lees dan snel verder, want wij hebben de leukste zeven wijken voor je op een rijtje gezet!

1. Ueno
Ben je tussen alle wedstrijden toe aan een culturele middag in het park? Dan ben je in Ueno aan het juiste adres! Deze wijk staat bekend om het Ueno Park, waarin een aantal interessante bezienswaardigheden te vinden zijn. Denk aan verschillende musea, de dierentuin van Tokyo en een aantal boeddhistische tempels. De wijk Ueno wordt hierdoor ook wel het culturele centrum van Tokyo genoemd. Je kunt ook een bootje huren om een middag op het grote meer in het park door te brengen. Honger gekregen na het varen? Je kunt in Ueno voor een klein prijsje typische Japanse streetfood eten. Smullen maar!
 
2. Asakusa
Midden in het moderne Tokyo vind je Asakusa, een historische wijk met een authentieke sfeer. Deze plek heeft als bijnaam Shitamachi (lage stad) doordat hier weinig hoge gebouwen te vinden zijn. De wijk barst van de houten huisjes, authentieke winkeltjes en traditionele straatjes. In de Tweede Wereldoorlog is een gedeelte van deze wijk verwoest, hierdoor kun je op een aantal plekken wel wolkenkrabbers vinden. Asakusa staat ook bekend als één van de uitgaanswijken van Tokyo. Heb je een wedstrijd bezocht? Dan kun je hier de dag gezellig afsluiten in een van de clubs, bars of theaters.

 
3. Akihabara
Ben je een echte liefhebber van online games en wil je even aan de Olympische Spelen ontsnappen? Bezoek dan eens Akihabara. Hier vind je de nieuwste elektronica en Manga en Anime winkels. Dit is een vorm van Japanse striptekeningen. Je zult in deze wijk geregeld verklede mensen vinden en je hebt hier zelfs speciale cafés voor. In de zogenaamde Maid Cafés kun je een lekker drankje drinken. Mocht je genoeg hebben van de cultuur van Akihabara, kun je heerlijk tot rust komen in één van de mooiste tuinen in Japan: Koishikawa Korakuen. 

 
4. Shinjuku
De wijk Shinjuku staat garant voor een dag of avond vol entertainment! In deze wijk vind je veel uitgaansgelegenheden, stripclubs, speelhallen en de welbekende karaokebarretjes. De straten in Shinjuku barsten van de gevelreclame en neonverlichting. Daarnaast vind je hier ook een groot Red Light District. Wanneer je deze wijk bezoekt, raden wij je aan om eens bij de Golden Gai te kijken. In deze zes smalle straatjes vind je meer dan 200 barretjes! 

Funfact: in deze wijk bevindt zich ook het hotel van de zilveren reispakketten. Toevallig!
 
5. Shibuya
Shopliefhebbers opgelet! Wil je tussen de wedstrijden van de Olympische Spelen even winkelen? Bezoek Shibuya voor een perfecte shopmiddag. Hier vind je westerse winkelketens, maar ook typisch Japanse winkels. Wanneer je van eten houdt, kun je in Shibuya ook je hart ophalen. Bezoek de fruitafdeling van de Food Show en verbaas je over lekkernijen en de hoge prijzen. Het meest bekende gedeelte van Shibuya is de Shibuya Crossing. Dit is het drukste kruispunt ter wereld en ken je misschien wel van de foto’s! 
 
6. Ginza
Houd je meer van exclusieve winkels en uitgaansgelegenheden? Dan raden wij je aan om de wijk Ginza te bezoeken. Dit is de meest exclusieve wijk van Tokyo en hier zijn dan ook winkels van alle bekende luxemerken te vinden. De prijzen in Ginza zijn vaak hoog. Dit komt door de gemiddelde prijs per vierkante meter. Deze is - schrik niet - €70.000! Dit moet natuurlijk worden terugverdiend, waardoor je veel geld betaalt om hier te eten en te shoppen. 
 
7. Yanaka
Last but not least, de wijk Yanaka. Deze wijk is gespaard gebleven tijdens de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog waardoor je hier veel historie kunt vinden. Zo leer je tussen de wedstrijden van de Olympische Spelen ook nog iets over de geschiedenis van Japan. Bekijk bijvoorbeeld oude Japanse huizen en ongeveer 60 (!) boeddhistische tempels. In Yanaka wonen veel kunstenaars, waardoor je een aantal mooie galerieën en musea kunt bezoeken.
 


Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke wijkjes te bezoeken in Tokyo, maar deze vinden wij zeker het benoemen waard. De stad bestaat in totaal uit 23 wijken, waardoor je nog veel meer kunt ontdekken. Heb je nog geen reis geboekt naar Tokyo2020? Bekijk dan onze pakketreizen, de wedstrijdtickets kun je gemakkelijk toevoegen aan je reis tijdens het boeken. Zo kun je niet alleen deze mooie wijken bezoeken, maar ook nog eens de beste topsporters aanmoedigen tijdens het grootste sporttoernooi ter wereld!


Bron: Tokyo.nl, Stop and stare, The sushitimes, KLM.

Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
14:58:09 | 0,09 | zooversportsevents | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch