naar Homepagina
  1. 5 redenen waarom Oranjesupporters het allerleukst zijn!

5 redenen waarom Oranjesupporters het allerleukst zijn!

Wie een feestje wil bouwen kan het beste een grote groep Oranjesupporters uitnodigen. Een tribune vol uitgelaten fans in de meest bijzondere oranje outfits, dansend en zingend op aanstekelijke muziek… Wie wordt daar nu niet vrolijk van? Dit zijn vijf redenen waarom Oranjesupporters het allerleukst zijn!

1. Ze dossen zich uit in de meest kekke outfits
Als je tijdens een sportwedstrijd duizenden Oranjefans op een volgepakte tribune ziet zitten, dan lijkt het misschien alsof ze er allemaal hetzelfde uitzien. Maar niets is minder waar! Veel Oranjesupporters zien het namelijk als een sport om steeds weer een nieuwe knotsgekke outfit te creëren. Ze dossen zich uit in de meest opvallende kostuums en proberen elkaar te overtreffen met grote hoeden, wilde pruiken, kekke zonnebrillen en felle schmink. Voor een échte fan geldt er eigenlijk maar één regel: hoe gekker hoe beter!

2. Ze reizen hun sportidolen overal achterna
Nederlandse sportfans staan erom bekend dat ze hun sportidolen overal achterna reizen. Voetbalfans vliegen de hele wereld over om het Nederlands elftal in actie te zien. Vooral tijdens de WK’s en EK’s leggen horden Oranjefans duizenden vliegkilometers af om hun sporthelden ter plaatse te kunnen aanmoedigen. Van Zuid-Afrika tot Brazilië en Rusland; geen bestemming is een ware Oranjefan te ver om de wedstrijden van dichtbij mee te maken. Complete campings, hotels en cafés kleuren oranje en overal ter wereld worden tot in de late uurtjes Hollandse feestjes gevierd. En de lokale bevolking? Die gaat vaak volledig mee in het gezellige feestgedruis!

3. Ze weten hoe ze een feesten moeten bouwen
Trouwe Oranjefans zijn altijd in de stemming voor een feestje! Uitgerust met trommels, toeters en vlaggen zorgen ze iedere wedstrijd voor een uitgelaten sfeer op de tribune. Ze gaan uit hun dak bij hoogtepunten, maar leven ook intens mee tijdens dieptepunten. Maar zelfs als het eindresultaat tegenvalt en de Nederlandse sporters zonder trofee naar huis moeten, blijft de sfeer op de tribune opperbest. Want in voor- of tegenspoed; een ware Oranjesupporter is altijd goed gestemd!

4. Ze zingen de longen uit hun lijf
Een Hollands feestje is niet compleet zonder de nodige meezingers. Van Viva Hollandia, Hup Holland Hup tot Wij houden van Oranje… of je nu een voetbalfan bent of niet: waarschijnlijk ken je ze allemaal van voor naar achter. Maar een ware fan kent álle klassiekers natuurlijk; daarom zetten de Oranjesupporters ook regelmatig het Wilhelmus in. Kortom; genoeg muzikale inspiratie om het echte Oranjegevoel aan te wakkeren!

5. Ze hebben de meest ludieke gadgets
Een Hollands feestje is natuurlijk niet compleet zonder bijpassende gadgets. Oranjefans komen dan ook met de meest grappige én lawaaierige gadgets naar de wedstrijden. Vlaggen, hoeden, toeters en knuffels… je kunt het zo gek niet bedenken of supporters nemen het mee. Een aantal van die gadgets zijn in de loop der jaren echt beroemd geworden en blijven voor altijd in ons collectieve geheugen bestaan. Wat dacht je bijvoorbeeld van de legendarische Wuppies tijdens het WK van 2006? Of de Vuvuzela en het Bavariajurkje tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010? Deze laatste gadget is waarschijnlijk de meest beroemde van allemaal en kreeg zelfs internationale bekendheid!

Bron: Vice, OnsOranje, Soccer NewsRTL Nieuws, Omroep Brabant, Supporters Club Oranje, AD, Wikipedia.

Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
14:28:32 | 0,09 | zooversportsevents | NMT-WEB-118 TourWeb © NetMatch