naar Homepagina
  1. De kwalificatiewedstrijden

De kwalificatiewedstrijden

Tijdens het Europees eindtoernooi komen Europa's beste voetballanden samen om het tegen elkaar op te nemen. Prachtige doelpunten, staande ovaties, het Oranje legioen. Wij zijn er klaar voor! Het Nederlands elftal is inmiddels geplaatst voor het dit eindtoernooi, maar hoe zag de kwalificatie van er eigenlijk uit? 

Een nieuwe kwalificatiemethode
In totaal doen 24 landen mee aan het eindtoernooi. Overigens zijn er een aantal dingen veranderd aan de kwalificatie voor het Europees eindtoernooi in 2021, waardoor de kwalificatiefase een nieuwe dimensie heeft gekregen. Zo kunnen 20 landen zich plaatsen via de reguliere kwalificatierondes. De overige 4 landen kunnen zich plaatsen via een ander landentoernooi: de Nations League. Op deze manier wordt de aanloop naar het Europees eindtoernooi aantrekkelijker gemaakt.

Indeling
De loting voor de kwalificatiewedstrijden van het eindtoernooi vond op 2 december 2018 plaats in Dublin. Nederland plaatste zich als groepshoofd in groep C en nam het op tegen de volgende tegenstanders: 
  • Duitsland
  • Noord-Ierland
  • Estland
  • Wit-Rusland
Hoe werken de kwalificaties? 
De eerste kwalificatiewedstrijden werden gespeeld in maart 2019. Na een periode van korte rust werden de wedstrijden voor het Nederlands elftal in september van 2019 vervolgt. Zodra Nederland een eerste of tweede plaats zou halen in groep C, dan zouden zij zich automatisch plaatsen voor het Europees eindtoernooi. Zou dit niet lukken, dan hebben zij nog een kans via de kwalificatie play-offs. Tijdens deze play-offs strijden de landen die eerste zijn geworden in hun poule tijdens de Nations League om de laatste 4 tickets voor het Europees eindtoernooi. Mochten de landen die eerste zijn geworden zich al hebben geplaatst middels de reguliere kwalificatie, dan wordt er gekeken naar de volledige eindstand. 

De loting voor de play-offs vonden plaats op 22 november 2019. Aangezien Nederland zich heeft geplaats via de reguliere kwalificatie, hoeven zij geen play-offs te spelen.

De 'uitzwaaiwedstrijden'
Voorafgaand aan het Europees eindtoernooi speelt het Nederlands elftal nog enkele oefeninterlands, die ook wel 'uitzwaaiwedstrijden' worden genoemd. Het elftal zien we overigens al snel weer terug, want Oranje speelt tijdens het Europees eindtoernooi de groepsfasewedstrijden in eigen land. Wil je op de hoogte blijven van arrangementen voor deze wedstrijden? Schrijf je dan in via onze nieuwsbrief!
Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
14:37:36 | 0,11 | zooversportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch