naar Homepagina
  1. Bezienswaardigheden Beijing

Bezienswaardigheden Beijing

Als je in Beijing bent voor de Paralympische Spelen, plan dan een paar dagen extra om de stad te ontdekken. Beijing trekt jaarlijks miljoenen bezoekers en in deze grote stad hoef je je zeker niet te vervelen. De stad laat je een combinatie van snelle modernisering, de keizertijd en het communisme ervaren. Begin de stad te ontdekken door een wandeling te maken en verbaas je over de verschillende bouwstijlen, van stijlvolle oude gebouwen tot futuristische bouwwerken. Hieronder geven we je graag wat tips qua bezienswaardigheden voor tijdens je verblijf in deze geweldige stad.
 

Olympisch Park  

Hier breng je sowieso een bezoek aan tijdens je verblijf in Beijing! Het park is aangelegd voor de Olympische Zomerspelen die hier in  2008 gehouden werden. Het bekendste gebouw in dit park is het Nationale Stadion, dat ook wel het ‘Vogelnest’ genoemd wordt. Hier vinden tijdens de Winterspelen in 2022 de openings-en sluitingsceremonie van de Paralympische Winterspelen plaats. Het Paralympisch Zwembad ‘De Waterkubus’ vind je ook in dit park. Tegenwoordig is het een subtropisch zwembad. Wil je hier gebruik van maken, dien je eerst drie baantjes te zwemmen om je ‘Chinese zwemdiploma’ te behalen. Tijdens de Paralympische Spelen in 2022 wordt deze locatie gebruikt voor para curling en is het niet mogelijk om gebruik te maken van dit subtropische zwembad.

   
Verboden Stad  
Middenin Beijing ligt de Verboden Stad. Door de hoge muren wordt er een stad binnen een stad gevormd. Vanaf 1422 was dit de plaats waar de Chinese keizers van de Ming- en Qingdynastie hun rijk bestuurden. Deze stad is altijd verboden geweest voor de gewone Chinees. Pas na de val van de keizers werd het toegankelijk. Het paleis bestaat uit 980 gebouwen, waardoor je alleen hier al dagen door kunt brengen om dit allemaal te bekijken. Op het binnenhof tref je de paleizen Qian Qing Gong en Kun Ning Gong aan en daarnaast nog kleinere paleizen en paviljoens. Het buitenhof bestaat onder andere uit de paviljoenen Bao He, Tai He en Zhong He. Het belangrijkste complex is de Opperste Harmonie, dat toegankelijk is via een lange trap.
   
Chinese Muur  
Een bezoek aan de Chinese Muur mag absoluut niet ontbreken tijdens je bezoek aan Beijing. Het behoort immers tot één van de 7 Wereldwonderen. Het bouwwerk van 6.259 kilometer is oorspronkelijk gebouwd als verdedigingslinie tegen de nomadische ruitervolken in het noorden. Een toeristisch punt om te bezoeken is het gerestaureerde Badaling of Mutianyu. Tip: Wandel in ongeveer drie uur van Jingshanling naar Simatai.