naar Homepagina
  1. Praktische informatie Beijing

Praktische informatie Beijing

passport-(1).png
Documenten
Voor een reis naar Beijing dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort. Het paspoort dient nog zes maanden geldig te zijn vanaf het moment dat je China verlaat. Daarnaast moet het paspoort minstens twee lege visumpagina’s bevatten.
   
visa.png
Visum
Voor China is een visum verplicht.
   
syringe.png Vaccinaties
De vaccinaties zijn afhankelijk van de duur en aard van je reis en daarnaast van je gezondheidssituatie.
Voor een reis naar China worden twee vaccinaties geadviseerd, namelijk:
DTP (difterie, tetanus en polio)
Hepatitis A (besmettelijke geelzucht)
Voor meer informatie over je vaccinaties, adviseren we je contact op te nemen met de GGD.
   
chinese-yuan.png Valuta en betaalinformatie
De officiële valuta van China is de renminbi, dat afgekort wordt met RMB en ¥ als valutateken. Voor internationale situaties wordt de Chinese yuan gebruikt, afgekort met CNY en元 als teken. In de winkels tref je voornamelijk het 元 teken van de Chinese yuan aan.De CNY is beschikbaar in bankbiljetten van 1, 5, 10, 20, 50 en 100 CNY. Al deze biljetten worden veelvuldig gebruikt. Het is echter wel aan te raden altijd wat kleine biljetten op zak te hebben voor kleine aankopen. Daarnaast zijn de meest gebruikte muntstukken 1 yuan, 5 jiao en 1 jiao. 1 yuan staat gelijk aan 10 jiao.
Creditcards kunnen in de grote steden redelijk worden gebruikt als betaalmiddel. In hotels, grote winkels of grote restaurants kan er over het algemeen goed met een creditcard betaald worden. Echter kun je op veel plekken in China nog niet pinnen. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende contant geld op zak hebt.
1 Euro = ongeveer 8 Chinese Yuan
1 Chinese Yuan = 0,12 Euro
   
clock.png Tijdsverschil
Tijdens onze zomertijd is het in Beijing 6 uur later
Tijdens onze wintertijd is het in Beijing 7 uur later
   
plug.png Netspanning
Netspanning is 220 volt, 50 Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.
   
thermometer(1).png Klimaat
In Beijing krijg je te maken met het Chinaklimaat. In de wintermaanden komt de wind vanuit het noorden en komen de temperaturen vanuit Siberië overgewaaid wat zorgt voor ijzig koude dagen. Overdag ligt de temperatuur rond het vriespunt en in de nacht vriest het vaak matig tot streng. Er valt echter weinig neerslag. Dat het een droog seizoen is, is ook te merken aan de relatieve luchtvochtigheid. Deze ligt inde winter rond de 45-50 procent, terwijl dat in zomer oploopt naar 75 tot 80 procent.

Klimaat-Beijing.JPG
Bron: klimaatinfo

Telefoon 085 - 08 68 300
Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
Zoover Sports & Events
Zoover Sports & Events
Aagje Dekenstraat 51
8023 BZ Zwolle
Email info@zooversportsevents.nl
Telefoon +31 (0)85 08 68 300
KvK 05059071
BTW nr. NL805657915B01
IBAN NL96 RABO 0345 5999 18
14:13:27 | 0,1 | zooversportsevents | NMT-WEB-119 TourWeb © NetMatch